събота, юли 29, 2006

Катерене

След малко отивам на катерене.... на скали :)
До сега съм пробвала само на стена - да видим как ще е на истински скали :)

вторник, юли 25, 2006

Още котета :)

Котките са ми любимите същества, затова си имам и аз един такъв непослушко :) .....а тез мъници много яки ве :)

New Work

Днес ще имам първи работен ден на нова работа. Няма да крия, че ме тресе малко предстартова треска :) По принцип съм експериентаторка и авантюристка, и ми се случва на на всяка година-две да потърся промяна. На предишната ми беше макса - 2 години. Въпреки, че сама си тръгнах изпитвам носталгия - към предишната работа, към хората, към всичко, което беше и вече никога няма да бъде.
Понякога си мисля не сгреших ли че не останах, защо си тръгнах, какво повече ще намеря на едно ново място при положение, че и старото си ми харесваше, но...каквото е станало е най-доброто, което е могло да стане...това е многократно изпитана мъдрост, в чиято вярност изобщо не се съмнявам. Тъй че, просто ми предстои да видя защо е трябвало така да стане, защо се появи червеят на промяната и не ми даде мира докато не си тръгнах...не може да няма причина, нищо че сега не я виждам.
Но към предишната си работа изпитвам пълен респект и благодарност. Считам себе си за специалист в това с което се занимавам и заслугата за това е пак там - предишната работа и приятелите ми колеги, които много обичам. Преди три дни ходих да ги видя и така ми домъчня, но...нали си беше мое решението да си тръгна...
Искам някак си да изразя благодарността си, особено към човекът, научил ме на всичко, дето знам, който ме подкрепяше и ми помагаше и който не спира да го прави, въпреки че си отидох. Ама не знам как. Но може би ще дойде ден, когато ще си върна жеста.
Приятели - и на вас и на себе си желая успех във всичко и навсякъде от тук нататък :)

събота, юли 22, 2006

Вина

Ако си склонен да изпитваш вина - без съмнение ще се намери кой да ти я вмени...или в краен случай сам ще го направиш :)

понеделник, юли 17, 2006

Котенце

Как са е размазало само...милото то :)

неделя, юли 16, 2006

Скоростно четене

Попаднах на интересна статия в един блог, в която се твърди, че скоростното четене е способност, естествена за всички хора, но повечето от нас дори и не подозират, че притежават. Това е така, защото:
"Всички хора се учат да четат по на около 6-7 годишна възраст. Тогава те научават азбуката, започват да различават звученето на отделните букви, да свързват думите, които изговарят, както и написаните, и да ги възприемат като една и съща единица информация. Четейки, децата произнасят думите на глас, като малко по малко произношението се скрива и човек започва да чете безшумно, но продължава да произнася думите наум. Това е нивото, което достигат 99% от хората, когато станат на 8-9 години. Парадоксално е, че развивайки се в абсолютно всяка друга област и придобивайки все повече знания, в областта на четенето хората остават на ниво 9-годишна възраст през целия си живот!"

...излиза, че просто сме се учили погрешно да четем и така сме спрели развитието на тази си способност.

В този блог - Sverdlov's blog в категориите - "Self-improvement"
и "Mind and intellect" има много информация, упражнения, програмки ...абе интересно е. :)
Смятам на първо време да прочета една -две книжки по първото упражнение, за отучване от погрешната схема на четене. Ето го и него:

Упражнение №1:
Започнете да четете някоя книга. Докато четете, бройте наум до 30, после започнете да броите отначало. Целта на упражнението е да потиснете работата на слуховия анализатор по време на четене - той ще е зает с броенето, а зрителният анализатор - с четене! Целта ви е да научите мозъка си да разбира информацията, без тя да се преработва в слухови образи. Прочетете по този начин минимум две-три книги. След като преминете това упражнение, можете да започнете следващото. "

А ето ги и следващите:

Вземете друга книга (различна от предишните) и започнете да я четете, като в същото време си рецитирате наум някакво заучено изречение (две или три - колкото искате). Повтаряйте ги, докато не прочетете книгата.Отново минималното количество книги, които трябва да прочетете по този начин, е две. В това, и във всички други упражнения, се подразбира минималното количество страници да е не по-малко от 300.
Сега, след като сте преминали най-трудната част от обучението си, е време за компютърните програми (за тези, които нямат компютър - не мога да кажа, че нищо не изпускате, но… продължавайте с упражненията,скоростното четене съществува отпреди създаването на компютъра, така че - упоритост и пак упоритост!). От секцията Self Improvement Software в блога, можете да свалите няколко програми за скоростно четене. Информация за работа с програмата ще намерите на същата страница, както и в help-а на програмата. Тези програми работят по следния начин: прожектират последователно на екрана думи или редове от предварително избран текст, като ви карат дачетете по-бързо, отколкото можете да произнесете думите. В началото нищо няма да си спомняте от това, което сте прочели, но с времето ще ви стане лесно и дори приятно да четете по този начин. Когато стигнете дониво, в което ви е лесно, увеличете скоростта или броя показвани думи и редове, за да продължите да се развивате.Толкова за компютърните програми, продължаваме с другите упражнения.
Вземете пак една книга и започнете да я четете, плъзгайки поглед по редовете. Ще ви бъде по-лесно, ако в началото си помагате с някаква пригодена за целта показалка или с пръст. Целта на упражнението е да ви научи да движите очите си плавно и равномерно по текста (според мен показалката е задължителна, но… въпрос на личен избор). Може да ви сестори невероятно, но в момента очите ви “прескачат” от дума на дума. Това бави четенето и уморява очите ви. За една страница текст не трябва да отделяте повече от 50-70 секунди. Ако това ви се струва бързо… в края на обучението си ще го правите за 2-3 секунди! Но засега прочетете по този начин поне три книги, като на третата трябва да сте намалили времето до 20 секунди. Или 10, ако сте амбициозни!"

петък, юли 14, 2006

четвъртък, юли 13, 2006

Hard Music and Sounds United

HMSU 6th Summer Openair Festival - 14-16 юли, Мало Бучино
Летният drum and bass фестивал организиран от HMSU се превърна за последните 7 години в традиционно най-силното и достъпно събитие наоколо - не само за феновете на развиващата се drum’n’bass сцена, но и за меломаните харесващи сходни модерни стилове. Нетрадиционната постановка на фестивала, тридневен музикален маратон, го прави уникален и сред събитията на открито. С шестото си издание HMSU Summer Openair Festival прави сериозна заявка да се превърне в най-силното drum and bass събитие в Югоизточна Европа.

HMSU (Hard Music and Sounds United) започва своето съществуване през 1999 година. Основната цел на организацията е да разширява периметъра на drum and bass културата в България като наред с това утвърждава родната сцена като една от най-силните на балканите. През последните 7 години
http://fest.hmsu.org/place.bg.php организра над 60 успешни събития и приветства като домакин някои от най-изявените таланти на световната drum and bass сцена. Всред гостите тази година са: Technical Itch (UK), Psychofreud (Norway), Jamalski (USA/France), Zionlionz Soundsystem(BG), Funxion (GR), Drop.Dread (Romania), Codex Full Force (Serbia),DigitalNightmarez Bulgaria и много други.

И тази година фестивалът ще се проведе в близост до село Мало Бучино (София). Самото място е живописна местност в подножието на Витоша с уникална гледка към София и чудесни условия за къмпингуване.
Село Мало Бучино се намира на 7 километра от София в посока Суходол (югозапад). Непосредствено до мястото на фестивала достига път, а до самото село може да се достигне с автобусна линия № 56. Мястото на фестивала ще бъде обозначено с информационни табели.
Повече тук...

сряда, юли 12, 2006

Дирски прелести: Интересна мисъл

"Ако ни се отдаде да загубим част от значимостта си, две необикновени неща ще се случат с нас. Първо ще освободим енергията от усилията да подържа илюзията за нашето величие, и второ ще се сдобием с достатъчно енергия за да зърнем действителното величие на Вселената."
ПЪТник

понеделник, юли 10, 2006

Още малко поезия

Още един стих на Весан. Този човек е изумителен :)

Аз не знам...
Всеки път, ти за мен си откритие.
Всеки път аз се питам; "- Какво ли
търся пак?"... И защо в мен долита
неспокойна и трепетна воля
да съм с теб...хей така...да мълчим...
или просто без цел да говорим,
но да знам, че си тук, че те има,
само ти сред милиардите хора,
недостъпна, желана, красива...
Да копнея за твоето тяло,
без да мисля, че пак си отиваш,
че си с друг...И защо след раздяла
в мен остава кошмарна вселена
от досада, от смачкани чувства...
Аз не знам, ти какво си за мене...
Може би любовта е изкуство,
непонятна история в мрака,
светла драма, нелепа измама...
Или може би аз съм глупак...
Или просто я няма...Не знам!

Дирски прелести: Котка

Една готина котка :)
източник: kozaa

неделя, юли 09, 2006

Страхотна поезия

Наскоро попаднах на един автор, чиято поезия много ми допадна. Затова искам да го представя с няколко произведения :)
Авторът е Ангел Рангелов и публикува в "
Откровения" с ник Весан. Просто е невероятен, или поне на мен лично много ми харесва :)

Обичах те...
Аз те обичах! Обичта ми, зная
все още пари в моето сърце.
Но тя да те тревожи не желая.
О, не бъди с посърнало лице!

Ревнувах те, и те желаех страстно,
мечтаех си за теб и нощ и ден,
жадувах те и плахо, и опасно...
Дано те друг обикне като мен!

***
Сърцето ми е гаснеща звезда,
разкъсана от своите лъчи.
То мълком търси спомен от следа
във хилядите дебнещи очи...
То търси... Но намира уморени,
просмукани от егоизъм бездни...
И тихо стене в люлката от вени
преди от болка бавно да изчезне.

Беше време...
Беше време когато
бях на всичко готов,
за да бъдеш щастлива,
моя нежна любов,
за да бъдеш богата
с цветовете красиви
на вълшебното лято...
Беше време фалшиво!
Беше време... Сега е
суха пепел разстлана
върху чувствата святи,
любовта е съдрана,
а сърцето ругае
и пияно се клати,
и мърмори; Така е...
Беше време когато...

вторник, юли 04, 2006

Банер :)

И аз искам банер пъък.... :) хе-хе....само, че се затруднявам със слагането му отстрани, нещо не ще да излезе... :) затова като пост... :)
Яаа, оправих се, зе че стана... :)

Цвете

Още Пролет в картина... :)

понеделник, юли 03, 2006

Пролет посред Лято

Малко е късно за пролет
а ето, в разгара на лятото
тя бавно в мене пристъпва
безшумно разтваря криле...
игриво косите подръпва....
с целувка от сън ме разбужда....
като тъпка по мене пробягва...

Като тропот на конски копита,
прашен облак, по път без посока
летен зной, лятна буря с градушка,
и светкавица пореща мрака...

Пролетта с тихи стъпки се връща....

Лоши дни

...предишните няколко....но...айде да свършват скоро и да заминава всичко в миналото, дето си му е мястото... и да не се връща, никога повече....