понеделник, февруари 06, 2006

Находки

Още не мога да се нарадвам на нещата, които откривам непрекъснато. Също и на това, че информация по въпроса ме залива отвсякъде. Сякаш по телевизията са се наговорили точно сега точно такива предавния да пуснат, точно филми с такава насока да излъчат, точно по такива тематики да дискутират разни хора. По форумите изскачат все теми, които обясняват нещата за които чета и мисля. Не че са съвсем нови - припомням си много неща, много пъти, когато съм забелязвала как действат, когато съм ги правила, когато са се случвали, когато са се разкривали пред мен. Но виждам и глупостта с която ги отхвърлях, ината си - да не си позволя да повярвам, че са възможни. Търсех сложни решения и практики, четох сложни обяснения, а всичко е толкова просто. Чак не е за вярване! :)
А още Христос, говорейки в притчи казваше, че "божието царство е в нас и навсякъде около нас", трябва да прогледнем и да го видим :)
Известна е и древната мъдрост - най-важна и най-ценна "Познай себе си!"
Но трябва думите да престанат да бъдат само думи, трябва да се усети смисълът зад тях. Всичко е толкова ПРОСТО. Не мога да спра да го повтарям. А колко още има да търся, ровя, науча, изпитам, понеса. Но има надежда и нещата са прости. Не мога да спра да се радвам и това е прекрасно :)
Удивително! Удивително! Удивително!
Боже, как се радвам на удивлението си :)

Няма коментари: