понеделник, ноември 28, 2005

Цветни щуротии

Тази нощ ще си инсталирам Debian :)

И без това утре трябва да изляза от къщи преди 7.30, което означава, че трябва да стна не по-късно от 6 часа, което пък не ми се вижда възможно да се случи. Най-добре изобщо да не заспивам. Утре все някак ще изкарам.
За утре имам да инсталирам 6 компютъра - с Windows XP, MS Office пакети, антивирусни програми и допълнителен софтуер.
И вече ще имам по веднъж в седмицата един ден извън София командировка, за профилактиката и поддръжката им. Което хич не е лошо. Ако има и допълнителни командировъчни :)
Добре че от Microsoft ми пратиха наскоро Service pack 2 - спестява ми доста време:) От ей тук може да се поръча - безплатен е и го пращат много бързо по пощата при мен дойде за няколко дни :)
Debian-а ще го инсталирам на виртуална машина VMwre 5. Супер! Ще науча нова операционна система! Ама SUSE трябва да понауча също, че интернетския сървър е на SUSE. Ама по-натък това.
Наименованието Debian (навсякъде из текста) е също и линк към сайт от където може да се свали и да се научат много неща за Linux -а и за начина за инсталирането му. Ако някой път се чудя от къде да си сваля или да прочета нещо - ето от къде :)

Яаа ... че шаренко станаа - използвах почти всички цветове в тая велика глупост, дето я написах ... ха-ха-ха :)

Няма коментари: