петък, юни 30, 2006

Я гледай ти!?!

Отново четох в блога на Вени - Семки и бонбонки, и кво да видя - били сме пирати, тва блогерите :) ха-ха-ха
И тва изключително умозаключение се родило отново в "умната" главица на Никола Кицевски, шеф на издателство "Тру(п)д" !?! Ето и кво точно е казал:

"За нуждите на изграждането на сайта Знам.бг КК "Труд" започна да изкупува авторски права за електронни издания. Сред закупените са правата на класиците Елин Пелин и Йордан Йовков, освен това, както Ви е известно, притежаваме права за енциклопедии, истории и др.Голяма част от тези произведения са качени пиратски в различни сайтове, които печелят, като ги продават срещу абонамент....место да изпълнят това нормално законово изискване, ПИРАТСКИТЕ САЙТОВЕ започнаха атака срещу нас, като изопачиха фактите: те започнаха да разпространяват клеветата, че "Труд" лишава незрящите от книги". Повод е, че сред ползващите пиратска продукция сайтове е и Безмонитор.ком, създаден от незрящия Виктор Любенов."

Бахмааму, ся пък пирати сме били ?!? Бе тоя що не земе да се гръмне и да ни лиши от така умното си присъствие не знам....Сигурно скоро треа да очаквам ГДБОП да ми тропне на вратата, че глей с кво пиратстване се занимавам само. Абе ужас, ужас.... Ма нищо, важното е, че са се поуплашили гадовете :) Така и трябва, който си делегира права, дето не притежава, тъй му се пада....

А по темата може да се прочете изключително интересна статия в блога
Bloody's TechBlog....


Аз продължавам да предлагам бойкот на вестник "Труп(д)" и всичките му недоносчета !!! А вие?

13 коментара:

Lanfear каза...

Така си е, да ...еми освен да ида и доброволно да се предам на ГДБОП, та да съкратя процедурата...друго не виждам, кво мога да направя... :)

Анонимен каза...

бе това за бойкотирането добре... ама аз като и без това не чета порнографията на "Труп" как да бойкотирам? :)

Lanfear каза...

Споко и аз съм така :) Тва е за заблудените, дето още го купуват :)

Анонимен каза...

За какво да четеш вестници?! Аз вече съм ги чел. Много им е скапан сюжета. Не ме кефят!

Lanfear каза...

Ами...:) изобщо не чета, информирам се от интернет главно, много хора обаче го правят и биват яко манипулирани.... опитвам се така да се каже да им повлияя да не го правят, или да помислят какво да приемат за чиста монета и какво не :)И мен не ме кефят :)

Анонимен каза...

Искрено те подкрепям и съм на твоя страна в твоето благородно дело. И аз ще се доверя на твоята преценка, кое е чиста монета. БТВ аз вече се повлиях от тебе за това относно Труд. Съвсем честно, без майтап!

Lanfear каза...

Е, радвам се, щом е така :) Прочети и прекрасния текст на Bloody (линка на края), мисля, че ще те изкефи и дано да не стане реалност или поне не скоро....:)

Анонимен каза...

Да, прочетох го. Разведрява. Единственото, което можем да направим, е да се повъзмущаваме още малко, докато все още можем и да си поиграем на граждани, туко виж някой си помисли, че сме такива, а не че сме роби в, как беше, "Абсурдбекистан". То се види на къде отива светът... Господ да не дава да опреш до нещо в този "земен рай", най-вече до здравна система и доктори. ОЛЕ МАЙКО...! За това - здрави да сте! А ония "големите" те да му мислят. И на тях ще им дойде редът. Виждаме, какво се случва често. Е не, че става по-добре де... Дано се освестят, че от високо, както свикнаха в облаците да фърчат, че чак до Андромеда стигат, гадно ще паднат. Нека ме арестуват за меннието ми! А и теб с този Труп :)))

Lanfear каза...

Оф, а за доктори пък въобще не ми говори....Там пък ква е лудница, просто не е истина... :(

Анонимен каза...

Щом казваш, няма да говоря за доктори. Таман се бех засилил. Идилията е пълна. Ще се откажа от "гражданство" да имаше един начин ...

Анонимен каза...

Аз само не разбрах къде в цитирания от теб текст се споменава, че и блогьорите са пирати?

Lanfear каза...

"....место да изпълнят това нормално законово изискване, ПИРАТСКИТЕ САЙТОВЕ започнаха атака срещу нас...."

тва е цитат от текста...блогърите верно почнахме атака... :)

Анонимен каза...

Не се обиждай но май не ставаш за адвокат. В статията никъде не пише "блогьорите започнаха атака срещу нас", или "сайтовете на блогьорите са пиратски", пише просто че пиратски сайтове са ги нападнали с обвинения. Не се уточнява кои са тези сайтове. Може и да са блогски, но статията не го уточнява, следователно не бива да се прави извод, че става дума точно за блогските сайтове. Съмнявам се критиката към Труд да е отправена само от потребители които имат свои блогове някъде в нета.

Освен това, специално в коментарите по тази тема в твоя блог, никъде не видях конструктивна критика и изредени причини поради които действията на Труд заслужават да бъдат критикувани. Прочетох единствено саркастични нападки, мисля далеч под нивото на пишещите. Такива иронизации по никакъв начин не допринасят да се разреши конфликта Труд - "пиратски сайтове". Между другото, по своята същност те наистина са пиратски, аз например си свалих някои неща от сайта на Виктор, въпреки че не съм незряща.

Това всичкото го пиша, не защото искам да ставам адвокат на Труд, а защото не виждам как без интелигентни аргументи и търпелив диалог въобще би могъл да бъде постигнат някакъв резултат. Като казвам търпелив, нямам предвид "покорен" или "примиренчески", а такъв лишен от агресия, емоционални изблици, и обидни хули. Един интелигентен участник в дебат не би си позволил такава слабост.

Надявам се скоро да видя и тук достоен коментар на въпросната статия.