четвъртък, април 10, 2008

Козметика с пръсти

Според "Природосъобразна козметика" на Джоузеф Корво точките за масаж на лицето са:

На всяка точка отделяйте 30 секунди. Движенията са кръгови, с радиус 1-2 см. Натискът е силен, но без дискомфорт. Щитовидната жлеза се масажира леко.Ако точката е болезнена, намалете натиска: има натрупани токсини. След всеки сеанс изпивайте голяма чаша чиста вода – токсините се разграждат, дайте им възможност да се отделят от тялото.Ето и описание на всяка от тях:
1. Почистване на кожата и ума - Изчиства кожата на лицето. Увеличава притока на кръв и кислород. Стимулира умствената дейност и рефлексите. Изпълнявайте силни кръгови движения нагоре и навън в посока към средата на челото и обратно. Повтаря се 4 пъти.
2. Хипофиза и трето око - Балансира ендокринните жлези. Активира хипофизата. Развива въображението и способността за възприемане. Изпълнявайте кръгови движения с радиус 1-2 см в продължение на 30 секунди.
3. Дебело черво - Рязко подобрява вида на кожата в резултат от елиминиране на натрупани отрови. Сбогом на изпръхналата петниста кожа. Изпълнете внимателно потупване в посока от външния ъгъл на очите към носа, и обратно. Повтаря се 4 пъти.
4. Бъбреци - Рязко подобрява вида на кожата и излъчването поради отстраняване на натрупани токсини. Изпълнявайте силни кръгови движения под очите и от двете страни на носа.
5. Лениви черва - Лошата дейност на червата прави кожата бледа и сива. Дайте възможност на кожата да заблести. Пръстите се движат със силни кръгови движения, бавно нагоре и надолу по дължината на скулите. Повторете 4 пъти.
6. Стомах - Подобрява и изравнява цвета на кожата.Стимулира работата на стомаха, отстранявайки храносмилателни проблеми. Изпълнявайте силни кръгови движения, без пръстът да се отделя от кожата.
7. Далак - Далакът отговаря за отделянето на износените кръвни клетки и подпомага храносмилането. Нарушената му функция уврежда кожата.Силен кръгов масаж към средата на горната устна. Радиус – 1-2 см.Усетете венците под пръстите си.
8. Панкреас - Намалената функция на панкреаса може да причини висока киселинност, която е много вредна за кожата. Започнете от края на долната устна. Масажирайте с въртеливи движения към центъра, а след това отново навън. Повторете 4 пъти. Почувствайте долните венци.
9. Черва - Натрупаните поради запек токсини отнемат блясъка на кожата и очите и предизвикват неприятен дъх. Силният въртелив масаж на трапчинката, намираща се на брадичката,възвръща жизнеността и тена на кожата, отстранява запека.
10. Бели дробове - Стимулира белите дробове и притока на кислород. Не само подобрява вида на кожата, но предпазва от настинка, бронхит и астма. Масажира се мускулът, преминаващ покрай краищата на устата, в посока навътре и навън – към устата и към бузите.
11. Сексуално желание - От правилната функция на ендокринните жлези зависят видът на кожата иконтролът над половия живот. Силен кръгов масаж по ръба на челюстта – от точката под ухото до точката,която се намира точно под зениците, и обратно. Повторете 4 пъти.
12. Черен дроб и лимфна система - Черният дроб е отговорен за пречистването на кръвта. Замърсена кръв означава отпусната кожа и лице, което изглежда по-старо от годините си. Силен кръгов масаж в точката, където челюстта се слива със скулите.
13. Нервна система - Масажът на тази точка (силни въртеливи движения с радиус 1-2 см)тонизира цялата нервна система и събужда усещането за мир и спокойствие, което веднага се отразява на вида на лицето. Цялото движение отнема 30 секунди.
14. Тонизиране на цялото тяло - Силен кръгов масаж по ръба на двете уши отгоре надолу и обратно. Повторете 4 пъти. Ефектът е забележителен.
15. Щитовидна жлеза - Отпуснато тяло, слаб и нарушен сърдечен ритъм; затруднено дишане; наднормено тегло; забавено кръвообращение и засилено усещане за студ; суха и лющеща се кожа; намалена памет, проблеми с менструацията и още много – всичко е свързано с щитовидната жлеза. Действието е нежно, но цялостно. Пръстите се движат с меки кръгови движения навън и навътре. Повторете 4 пъти. Повече...

Няма коментари: